AG leader technology - SMART FARMING

0 Product(en)
Sorteren op: Meest bekeken

Kerstens Voeten is de specialist op het gebied van SMART Farming.

De producten van Ag Leader worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en uitzonderlijke gebruiksgemak. Ze voeren waardevolle taken en functies uit die andere producten niet bieden.

 

Displays: alles in één scherm

Ag Leader Compass & InCommand Displays hebben een zeer eenvoudige, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke bediening welke voor ieder AG leader systeem uniform is. Denk hierbij aan de bediening voor Rechtrijden, ISOBUS besturing , ISOBUS aansturing kan alles tegelijk bediend worden in 1 scherm.

De Agleader schermen zijn kenmerkend door:

  • Eenduidige bediening voor sporen, perceelsranden, bewerkingen, voertuigen etc.
  • Uniek: snelwisselfunctie tussen verschillende lijnen, automatische perceelsherkenning, kopakkers etc.
  • Minimaal aantal stekkerverbindingen voor snel en eenvoudig overzetten
 

Stuursystemen

Agleader heeft diverse stuursystemen zoals de AG Leader DualTrac, Ag Leader Steercommand en AG Leader SteadySteer stuurmotor welke te combineren zijn met de verschillende type schermen.

De keuze van het systeem is afhankelijk van de toepassing:

  • DualTrac voor extra hoge nauwkeurigheid en geschikt voor snelheden vanaf 80 m/u
  • SteerCommand enkel antenne systeem voor de meeste toepassingen
  • SteadySteer stuurmotor met snelbevestiging en waarbij het stuur van de trekker kan blijven zitten

AG Leader DirectCommand

AG Leader DirectCommand maakt het mogelijk om vloeistoffen, granulaten of zaden te doseren. Hierbij is sectieschakeling mogelijk voor vloeistoffen en plantmachines. De  ISOBUS Liquid module  is compatibel  met andere merken ISOBUS schermen.

 

AG Leader OptRx gewassensoren

Ag Leader OptRx gewassensoren zorgen ervoor dat het maximale rendement uit het gewas behaalt kan worden. De sensoren meten de reflectie van het gewas en geven op basis daarvan direct inzicht in de staat van de conditie van het gewas. De OptRx sensor kan direct tijdens het scannen de waarneming omzetten in een variabele het werktuig aansturen op optimale dosering van kostbare meststoffen en/of chemicaliën. Kerstens Voeten is expert op het gebied van het koppelen van diverse werktuigen aan deze smart farming systemen om het maximale rendement uit het gewas te halen en met zo min mogelijk werkgangen over het veld te hoeven rijden. denk hierbij bijvoorbeeld aan het combineren van diverse werkzaamheden in 1 werkgang met optimalisatie van de bemesting door de gewassensoren.

 

SMS Software en het AgFinity cloudplatform

SMS Basic Ag Leader SMS, wat staat voor Spatial Management System ofwel beheer van uw percelen, is de Farm Management software van Ag Leader.
SMS is een van de meest complete, krachtige en universele tools die beschikbaar zijn. SMS is daarbij niet alleen geschikt voor Ag Leader schermen maar voor vrijwel alle gangbare GPS en ISOBUS schermen van alle merken.

Met het AgFiniti platform zijn alle teeltdata en taakkaarten direct beschikbaar. AgFiniti helpt bij het analyseren van de taakkarten en het genereren van goede en eenvoudige kaarten om duidelijkheid te krijgen in het gewas en gelijkwaardige producten te krijgen in de akker.

AgFiniti verbind alle daarvoor geschikte smart farming systemen aan elkaar.

 

ISOBUS & Ag Leader: alles in één scherm

Geen enkele fabrikant heeft zoveel mogelijkheden met ISOBUS als Ag Leader. ISOBUS aansturen kan uiteraard met de moderne InCommand displays maar ook de Integra, Versa en Compass schermen zijn zeer geschikt. Naast werktuigbediening zijn de schermen Incommand, Integra en Versa ook geschikt voor automatische sectieschakeling en variabele dosering met taakkaarten. 

Bij oudere trekkers zijn eenvoudig te voorzien van ISOBUS met Ag Leader systemen . ISOBUS is te combineren met de gebruikelijke GPS functies als stuurhulp, teeltregistratie en werktuigbesturing.
Met een optionele Multiple Product Unlock kunnen tot maximaal 8 producten/werktuigen tegelijk doseren en loggen.

 

Vocht- en opbrengstmeting in de oogst

Ag Leader is uitvinder en marktleider op het gebied van opbrengstmeting voor Maaidorsers.
Meer dan 25 jaar geleden zijn de eerste systemen op de markt gebracht en worden deze op diverse merken maaidorsers af fabriek geleverd of ingebouwd.
Met opbrengst- en vochtmeting voor maaidorsers wordt inzicht gegeven in het gewas en de percelen. Met direct inzicht in wat er van het perceel komt, het vochtgehalte van het gewas en waar de goede en slechte plekken zich bevinden in de akker.

Ag Leader kaart