Let op wij zijn druk met het vullen van onze webshop. Kom langs in onze showroom voor ons volledige assortiment!

Bosmaaiers

1 Product(en)
Sorteren op: Meest bekeken
Stiga SMT 226 Multitool

Stiga SMT 226 Multitool

€304,96 Excl. BTW €369,00 Incl. BTW

Koop de beste bosmaaiers bij Kerstens-Voeten

Op zoek naar een goede bosmaaier? Dan ben je bij Kerstens-Voeten aan het juiste adres. Bosmaaiers zijn er in verschillende soorten en maten. Bij Kerstens-Voeten vind je verschillende soorten bosmaaiers van merken als Stiga en Husqvarna. De Stiga bosmaaiers en de Husqvarna bosmaaiers zijn makkelijk in gebruik en versnellen het proces van het maaien van gras en gazon. 

Wat zijn bosmaaiers?

Bosmaaiers zijn motorisch aangedreven tuinmachines die je kunnen helpen met het maaien en snoeien van gras en gazon. Bosmaaiers kunnen worden aangedreven door benzine of door een accu. Een bosmaaier snoeit of maait door middel van een metalen mes of een trimdraad. Het mes of trimdraad wordt met hoge snelheid rondgedraaid door de benzine of accu zodat de bosmaaier het gras of het gazon gemakkelijk kan snoeien.

Bij Kerstens-Voeten vind je verschillende bosmaaiers die zowel accu gedreven als benzine gedreven zijn. Zo hebben we de Stiga bosmaaier SMT226. Deze Stiga bosmaaier heeft een maaibreedte van 43 cm. Bovendien heeft de Stiga bosmaaier verschillende opzetstukken, waaronder een heggenschaar, snoeizaag en een extra verlengstuk voor het snoeien in de hoogte. 

Wat voor soort bosmaaiers zijn er?

Er zijn 3 standaard soorten bosmaaiers: 

  • de rechte bosmaaier
  • de gebogen bosmaaier 
  • de rugzak bosmaaier. 

Deze 3 bosmaaiers zijn ontworpen voor verschillende soorten snoei en maaiwerk. 

Een rechte bosmaaier

De rechte bosmaaier is ontworpen om vooral te snoeien en maaien bij grote en open gebieden. Met een rechte bosmaaier kun je gemakkelijk grote halen maken en zo, relatief snel, een groot gebied maaien. Een voorbeeld van een rechte maaier is de Stiga bosmaaier SMT226.

Een gebogen bosmaaier

De gebogen bosmaaier is gemaakt voor de wat moeilijk begaanbare plekken. De gebogen bosmaaier is voor kleine ruimtes, bochten en hoeken. Door de kromming van de steel bij een gebogen bosmaaier kun je gemakkelijk hoeken en bochten meepakken tijdens het maaien van een grasveld of gazon. 

Een rugzak bosmaaier

De rugzak bosmaaier is speciaal ontworpen voor heuvels en bergen. Vanwege het vele heen en weer lopen, en het op en afgaan van een heuvel, is het gemakkelijk om de bosmaaier mee te kunnen dragen op je rug. Het merendeel van de rugzak bosmaaiers is op accu aangedreven. Dit betekent dat de accu zich in de rugzak bevindt en je dit met je meedraagt.

Waar moet je op letten bij een bosmaaier?

Een bosmaaier heeft verschillende kenmerken en eigenschappen die van belang zijn bij het uitkiezen van de juiste machine. Deze eigenschappen zijn:

  • Het vermogen van de bosmaaier
  • De grootte en het bereik van de maaikop
  • De lengte van de steel
  • Het gewicht van de bosmaaier

Allereerst is het belangrijk om te weten waarvoor je de bosmaaier nodig hebt. Wanneer je kleinere en platte oppervlaktes wilt maaien is een maaier met een kleinere kop handig. Iets wat hierbij dan niet zoveel uitmaakt is het vermogen van de bosmaaier omdat het oppervlak relatief klein is. Wanneer je grotere oppervlaktes moet maaien, en misschien zelfs wel de hoogte in moet, is het handig om te kijken naar een grotere maaikop en een lange steel.

Wanneer je een groot oppervlakte moet maaien en hierbij ook nog heuvel op en heuvel af moet is het belangrijk om te letten op het gewicht van de bosmaaier. Door een lichtere bosmaaier te kopen is het makkelijker om grotere afstanden te maaien. Je moet hier echter wel letten op de duur van de accu of hoelang de bosmaaier kan draaien op een tank benzine.

Veilig gebruik maken van een bosmaaier

Een heel belangrijk aspect bij het gebruik van een bosmaaier is veiligheid. Een bosmaaier maakt gebruik van een motorisch aangedreven metalen mes of trimdraad. Het mes of de trimdraad is bij een bosmaaier echter open. Hierdoor is het van belang om de juiste veiligheidsvoorschriften te hanteren. Zo is het verstandig om dichte schoenen met een eventuele stalen neus te dragen. Ook zijn stevige werkbroeken, oogbescherming en gehoorbescherming sterk aan te raden bij het gebruik van een bosmaaier. 

Zorg dat je je bosmaaier goed onderhoud

Net als met iedere machine is het belangrijk dat je je bosmaaier goed onderhoud om lang gebruik te kunnen maken van de machine. Zo is het belangrijk om regelmatig de bosmaaier te reinigen en schoon te maken. Bovendien moet je eens in de zoveel tijd de messen of trimdraad en de accu controleren. Vaak is het mogelijk om onderdelen te kopen wanneer deze versleten zijn, zodat je geen geheel nieuwe bosmaaier hoeft te kopen.

Kerstens-Voeten heeft de beste bosmaaiers voor snoeien en maaien

Bij Kerstens-voeten vind je enorm veel verschillende bosmaaiers. Of je nu op zoek bent naar een rechte bosmaaier, gebogen bosmaaier of een rugzak bosmaaier. In ons assortiment vind je verschillende soorten bosmaaiers. Misschien ben je op zoek naar een andere soort maaier? In ons assortiment vind je ook nog verschillende soorten zitmaaiers, duwmaaiers en robotmaaiers. Misschien ben je op zoek naar andere soort machines? Ook dit is geen probleem. Bij Kerstens-Voeten vind je verschillende landbouwmachines, reinigingsmachines en onderhoud machines voor particulieren en bedrijven. 

Heb je nog een vraag over onze bosmaaiers of wil je meer weten over onze andere maaiers? Neem dan vooral contact met ons op en we helpen je graag verder.